Het Timmerhuis

 Gallery `RR` is gevestigd in het monumentale gedeelte van het voormalig Stadstimmerhuis, dat vanaf 1950 dienst deed als epicentrum van de wederopbouw.

Het Timmerhuis is de nieuwe naam voor het voormalige Stadskantoor aan het Rodezand en de Meent. Het ontwerp van Rem Koolhaas zal worden uitgevoerd door Heijmans. Alle ontwikkelingen rondom dit project kunt u vinden op timmerhuisrotterdam.nl

Vanaf medio juni 2013 zal het monumentale gedeelte worden gerenoveerd. Tot die tijd beheert Lumick de gehele plint en heeft daarbij o.a Gallery`RR`en MelikePainting Gallery ingezet als culturele partners. Lumick toont in een kleine tentoonstelling foto´s van het Nederlands Fotomuseum in een prachtig uitgelichte presentatie.
Aan de uiterst rechtse zijde vindt U BOOR, waar u de nieuwbouwplannen kunt bekijken alsmede de archeologische vondsten.
Uiterst links zullen wisselende presentaties plaatsvinden, hiernaast is tijdelijk “De Boze Wolf”gevestigd en Burgertrut blijft gewoon lekker zitten tot 1 juni! Vanaf 1 september 2014 zullen de renovaties duidelijke vormen aannemen en blijven alleen Lumick, MLP en Gallery “RR”nog actief in de plint.

 

Partners
Meer weten over Lumick? Lumick Photo Art Tel. (010) 5030028 info@lumick.nl www.lumick.nl
logo-mlp
Meer weten over MeLikePainting? tymon@melikepainting.com 
www.melikepainting.com

 

Gallery `RR`is naast Gallery ook TFAC Concept Point van The Fine Art Collective.

TFAC (tot mei 2014 AOP) is een wereldwijd programma met als doelstelling materiaal- en techniek kennis te verhogen en verspreiden. Dit Programma staat in contact met aankomende kunstenaars (de studenten op de diverse kunstopleidingen in het land) om door middel van informatieve inspirerende presentaties,clinics en ervaringsprojecten te laten zien hoe men materialen en technieken het best kan toepassen. Ook in Gallery”RR” is er plaats voor activiteiten van het TFAC; zo zal er in de aankomende maanden een grote wandschildering verschijnen, waarbij studenten wordt gevraagd met hun skills en talent bij te dragen.

Meer weten over TFAC? www.thefineartcollective.nl
Liquitex_thumb
Meer weten over Liquitex? www.liquitex.nl

 

 

 

w_n-thumb
Meer weten over Winsor&Newton? www.winsornewton.nl
CPThumh
Meer weten over Conté à Paris? www.conteaparis.com/

 

 


Back to Top ↑